Numai cu inima poti vedea ce este drept pentru ca esentialul este ascuns privirii!

Antoine de Saint - Exupery

Despre mine, OMUL.
Viata mea, a fost si este, o viata obisnuita, aproape ca a oricaruia dintre noi, cu zile mai bune si zile mai putin bune. Dar de-a lungul ei, o intrebare, undeva in mine, m-a insotit constant si nu intamplator: care e sensul meu aici, pe Pamant? detalii ...

sample image Programari
Formular programari online
Telefon.: 0722 792 640
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Bd-ul Ferdinand nr. 83, et 4, ap. 5, sect. 2, Bucuresti

Despre mine PSIHOTERAPEUTUL 

Te insotesc pe tot parcursul „cresterii” si „trezirii” tale;
Construim impreuna o relatie autentica, bazata pe incredere totala reciproca;
Iti ofer acel suport pe care nu l-ai avut poate niciodata;
Te ajut sa constientizezi drumurile vietii pe care ai ajuns aici si construim impreuna drumuri noi, semanand iubire, incredere, bucurie, acceptare, stabilitate emotionala, echilibru;
Te ajut sa vezi cine esti, descoperind impreuna cunoscutul uitat sau necunoscutul;
Veghez experimentarea noilor tale realizari si comportamente;
Ma asigur ca esti pregatit sa zbori singur.
SUNT AICI PENTRU TINE!

Psihoterapia integrativa

Psihoterapia este o stiinta si o practica accesibila si rationala, care se bazeaza atat pe logica cat si pe creativitate. Este un „dans” terapeutic, o relatie de vindecare, un proces bazat pe incredere reciproca intre terapeut si client, o oportunitate de autodescoperire, autovalorizare, iubire si acceptare de sine, avand la baza insight-ul personal si suportul constant si autentic al psihoterapeutului.

Psihoterapia este un proces de constientizare. Cu cât suntem mai putin constienti de motivele, emotiile, gândurile, actiunile noastre, cu atât ele ne vor controla mai mult si vom ramâne blocati în vechile noastre pattern-uri disfunctionale. Fiind constienti de lanturile cauzale care determina trairile si comportamentele noastre, vom avea reactii emotionale firesti la urcusurile si coborasurile vietii, fara sa mai experimentam stari de panica, anxietate sau depresie. Toate aceste comportamente, sentimente, perceptii nu sunt alese sau stabilite de noi in mod deliberat, la nivel constient. Cheia întelegerii acestor comportamente este inconstientul. Psihoterapia, prin intermediul procesului terapeutic si al relatiei terapeutice construite intre psiholog si client, ne conduce in acea zona mai greu accesibila, zona inconstientului.

 

Psihoterapia integrativa are la baza relatia terapeutica. Aceasta se cladeste printr-o comunicare autentica, cel mai bun mijloc pentru a pune in contact doua universuri, permitand unei lumi sa se extinda catre cealalta. Autenticitatea in comunicare este cea care desavarseste relatia terapeutica, conferindu-i crestere, incredere si echilibru, permitand sufletelor sa vibreze. Dialogul autentic in psihoterapia integrativa inseamna „intoarcerea catre celalalt cu intreaga fiinta”, facilitand astfel alianta terapeutica. Alianta terapeutica poate fi considerata o punte intre „a fi” cu clientul si „a face ceva” impreuna cu acesta, in incercarea de atingere a obiectivelor terapiei.

Psihoterapetul integrativ accepta realitatea subiectiva a fiecarei persoane si transcede astfel culturile, respectand perspectiva unica asupra lumii si valorile clientului; monitorizeaza atent experienta sa subiectiva, reflecteaza asupra a ceea ce face si asupra motivatiei de a face, iar tehnica sa se bazeaza pe experienta procesului terapeutic, ci nu o determina pe aceasta.

In timpul evaluarii terapeutul nu are tendinta de a situa clientul intr-o categorie patologica si in tipuri de personalitate, gen personalitate narcisica sau borderline. A face acest lucru inseamna a nega unicitatea persoanei si modalitatea unica in care fiecare persoana se relationeaza cu suferinta sa.

Oamenii isi doresc intelegere si acceptare, vor sa fie descoperiti si sa impartaseasca ceeea ce au ei unic si original. Singurul obstacol in calea satisfacerii acestei nevoi centrale este frica, in multele ei ipostaze: de a fi respins, pedepsit, umilit, controlat, agresat, abandonat, samd.

Psihoterapeutul este cel care participa activ, prin efort intelectual, implicare, sustinere, intelegere empatica, acceptare neconditionata si iubire la destructurarea rezistentelor la baza carora sta frica, si ulterior, la restructurarea noilor repere eficiente si aducatoare de implinire in viata clientilor sai.

Integrarea nu reprezinta neaparat un alt nou model de terapie, ci mai degraba o alegere individuala facuta de terapeut cu privire la abordarea care functioneaza cel mai bine pentru el si pentru clientul sau si pentru care are o justificare teoretica

Newsletter 

Aboneaza-te la newsletterul Cabinetpsihologie-larisa.ro si vei primi noutatile si ultimele articole direct in mailul tau.

Iubirea ne apropie cel mai mult de Dumnezeu http://fastrxon.com/cheap-prednisolo…dian-rx-pharmacy/