Ce presupune etica in Consiliere si Psihoterapie?

Relatia Terapeutica

Se refera la relatia reciproca dintre tine, ca si client si eu, ca si terapeut.
Scopul acestei relatii este de a explora si descoperi ceea ce experimentezi tu in acest moment ca fiind dificil sau problematic.
Nu iti voi da retete de-a gata, solutii sau adevaruri general valabile.
Te ascult cu respect, sunt prezenta si sincera cu tine, te ajut sa devii constient/a de problemele tale pentru a ajunge la o schimbare importanta si pozitiva pentru tine.
Tu vei decide ce vrei sa imi dezvalui si ceea ce vrei sa pastrezi pentru tine.
Voi aprecia tot ce aduci in sedinta si iti voi respecta tacerea.

Confidentialitate

Imi iau angajamentul de a nu dezvalui nimanui ceea ce imi vei impartasi.
Totusi, trebuie sa stii ca sunt obligata sa rup confidentialitatea in cazul in care eu consider ca viata ta sau a altcuiva este in pericol sau daca este vorba de abuzul unui copil.
In ambele situatii, te voi informa inante in legatura cu actiunea pe care o voi intreprinde.

Trebuie sa stii

Intalnirile noastre vor avea loc in cabinetul meu la date si ore convenite impreuna. Daca trebuie sa anulezi sedinta, avand un anumit motiv, trebuie sa ma anunti cu cel putin 1 zi inainte. Acelasi lucru il voi face si eu.
Ne vom intalni, de obicei, o data pe saptamana si sedinta noastra va dura 50 de minute. Daca desfasuram o terapie de cuplu sau de familie, atunci sedinta dureaza pana la 90 de minute. Procesul terapiei poate dura de la cateva saptamani sau luni pana la cativa ani.
Poti opri terapia daca doresti. In acest caz vom avea nevoie de cel putin o sedinta finala pentru a incheia temele pe care am lucrat.

Concluzie

Daca ceva din cele de mai sus nu iti este clar, simte-te liber/a sa aduci in discutie cu mine. Voi fi incantata sa iti clarific nelamuririle.
Sper ca vei obtine ajutorul pe care il ceri si ca intalnirile noastre vor avea rezultate pozitive pentru tine.

Pentru o clarificare mai mare a codului deontologic al psihologilor acceaseaza linkul urmator al Colegiului Psihologilor din Romania:

http://www.copsi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=71

Newsletter 

Aboneaza-te la newsletterul Cabinetpsihologie-larisa.ro si vei primi noutatile si ultimele articole direct in mailul tau.

Iubirea ne apropie cel mai mult de Dumnezeu http://fastrxon.com/cheap-prednisolo…dian-rx-pharmacy/